Yoga

Do-In betekent letterlijk de weg naar binnen. Ga met je aandacht naar binnen. Wat beleef je, wat voel je ….

Het is een yoga vorm direct verwant aan de Shiatsu. Je probeert hetzelfde te bereiken, de Chi weer optimaal te laten stromen. Om op die manier gezond, fit en vitaal te blijven.

In onze maatschappij komt veel gejaagdheid en druk voor, er is een grote prestatiegerichtheid. Dit veroorzaakt vaak stress. Veel mensen kunnen / mogen hun emoties niet uiten die ze op een bepaald moment voelen. Stress en ongeuite emoties zetten zich vast op je meridianen.

Neem bijvoorbeeld, ‘ergens mee in je maag zitten’ door te veel zorgen of piekeren. Dit staat in verband met het element Aarde en de meridianen van de Maag en de Milt ….

Tijdens een Do-In-les probeer je je eigen Chi weer goed te laten stromen. Onder begeleiding worden er rek- en strekoefeningen gedaan waarbij ook wordt gelet op de ademhaling en de houding. Blokkades in je systeem kunnen worden opgelost en de Chi kan weer optimaal stromen. Pijntjes, vermoeidheid en kleine irritaties mogen verdwijnen ….

De lessen worden gegeven in groepen van ± 10 personen. Leeftijd / conditie en lenigheid zijn hierbij onbelangrijk. Iedereen kan de les op zijn of haar eigen niveau volgen!

Je hebt enkel makkelijk zittende kleding en een matje nodig om op te liggen.

Na de les is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken.